Zlatno Doba

Svetozar Radišić - Koncept Zlatna milijarda - Predavanje 01

Svetozar Radišić: Pukovnik u penziji, doktor nauka iz oblasti teorije ratovanja, stručnjak i ekspert za vojne strategije i doktrine, posebno za neoružane oblike agresije.

Autor je preko 15 knjiga. Objavio je više od 600 novinskih geopolitičkih analiza, desetinu feljtona i više desetina naučnih, preglednih i stručnih napisa u časopisima, zbornicima radova i prilozima knjiga. Imao je više od 490 javnih nastupa na tribinama, forumima, promocijama, predavanjima, u radio i televizijskim emisijama. U štampi je objavljeno više od 700 napisa, a na internetu je predstavljeno više od 1000 priloga o njegovoj ličnosti, istraživanjima i naučnim stavovima.

Na listi je eksperata za strategije i doktrine, svedimenzionu odbranu, “psihološki rat”, “novi svetski poredak”, “neoružane oblike agresije” i borbenu gotovost. Pored naučno istraživačkog rada bavi se književnošću i publicistikom. Njagovi radovi prevođeni su na nemački, ruski, francuski, italijanski, engleski, bugarski i jermenski jezik, a osim na prostorima Jugoslavije objavljivani su u Nemačkoj, Bugarskoj, Švedskoj, Australiji i Jermeniji. Dobitnik je desetak domaćih i inostranih nagrada za literarne, publicističke i stručne radove i više odlikovanja.

Vaše donacije su ključne da ovaj projekat nastavi da se razvija i procveta, zato vam unapred upućujemo srdačno HVALA!